Gebruik van wearables en toepassing consult cardiologie

Het gebruik van draagbare apps om de gezondheid en conditie bij te houden is de afgelopen jaren snel toegenomen als gevolg van de technologische vooruitgang. De algemene bevolking heeft nu de mogelijkheid om continu vitale functies, trainingsoutput en geavanceerde gezondheidsstatistieken te volgen. Hoewel het begrip van fundamentele gezondheidsgegevens intuïtief kan zijn (bijvoorbeeld piekhartslag), zijn complexere gegevens afgeleid van bedrijfseigen algoritmen, verschillen ze per apparaatfabrikant en zijn ze historisch gezien niet gebruikelijk in de klinische praktijk (bijvoorbeeld piek-V˙O2, inspanningsherstel). scoort). Met de enorme uitbreiding van de gegevens die op individueel patiëntniveau worden verzameld, is een zorgvuldige interpretatie absoluut noodzakelijk.

  • Nadeel : heterogene gezondheidsgegevens die ze genereren maken interpretatie lastig.

Smartwatch met ECG registratie apps kunnen ons helpen in diagnose van Voorkamer fibrillatie :

i watch

withings

Samsug galaxy

Fitbit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *